lördag 15 augusti 2015

Suffer The Pain - Midnight Sacrifice

Fick denna skivan skickad till mig av bandet och det blir den jag (äntligen) inleder hela min blogg med.

Titeln på skivan Midnight Sacrifice får mig direkt att tänka på black metal och visst kan vissa gitarrpartier i låtar påminna om black metal (lyssna på låt nummer två, som heter just Midnight Sacrifice och hör själva) men annars är det ett gött kängsväng med ena foten i death metal-träsket.

Direkt när man sätter på plattan är det full fart och jag tror att jag råkat spola fram några sekunder, för man bara flyger rätt in i låten.

Det är inget fel på låtskrivandet och efter att man lyssnat ett par-tre gånger så sitter flera låtar fast i huvudet och man kan redan skråla med i väl utvalda partier.

Det jag hade önskat hade varit ett lite tyngre trumljud (större pukor! större cymbaler! tjockare stockar!) och en aning fetare dist på gitarrerna. (HM2 behövs inte, men en Behringer Heavy Metal Distortion-pedal hade gjort susen). Jag som själv är trummis hör här och där lite "fel" men det tycker jag bara är charmigt, inte kul när man petar sönder och fixar till allting i studion.

När jag sitter och lyssnar så får jag upp två bortglömda band i huvudet, det ena är Armed Relapse och det andra är Disdain. Nu vet jag inte vad grabbarna har för förebilder men ni som gillar detta kan ju likaväl passa på att kolla in nämnda två band.

Man blir serverad 14 låtar på drygt 26 minuter och man sitter bara och vill ha mer, men jag applåderar ändå band som faktiskt vågar göra kortare skivor idag (tycker allt för många har alldeles för långa album idag). Man bjuds till och med på gitarrsolo!Bästa låt: Ninth Circle Of Hell

Betyg: 7/10


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar